tościki francuskie z dżemem truskawkowym? oczywiście lekko oszukiwane. ; d robiłam w domu, smaczne wyszły.
bierze się chleb <w przepisie jest tostowy, ma on tę przewagę nad zwykłym, że wiadomo - nie ma twardej skórki, ale ja robiłam ze zwykłego i też wyszło>, macza w jajku z wanilią i cukrem lub cukrem wanilinowym, i to smaży na rozgrzanej patelni w tłuszczu, chwilkę dosłownie, żeby jajko się ścięło i tost lekko zarumienił. gotowe kromki obtaczamy w cukrze pudrze, przekładamy talerz, na to łyżka dżemu truskawkowego lub rozgniecionych świeżych truskawek, voila. ; ]
teraz poprawki - pisałam z pamięci, także jakieś nieścisłości pewnie są.
2 - ja nie obtaczałam w cukrze, po prostu posypałam
3 - zamiast truskawek wzięłam jagody, też wyszło dobre
co prawda nie jest to czekoladowe, ale.. smacznego! ; d