dzięki za odpowiedzi wszystkim
dzięki lila
, ten przepis na pomidorówkę na 100% wykorzystam
w sumie to zrobiłam tą zupkę, przed zajrzeniem do forum, bo czas naglił
na początku mięso z wodą zagotowałam i z solą, potem na osobnym garczku wsypałam 4 łyżki kaszy, pół łyżki masła i dwie szklanki wody, potem w czasie kiedy kość gotowała się oskrobałam młode ziemniaczki i marchew i cebulę. Jak kasza zrobiła się dostatecznie miękka wrzuciłam ją do tej wody z mięsem i jeszcze dorzuciłam wszystkie warzywka, potem sypnęłam wegetą, liśćmi laurowymi, zielem angielskim, pieprzem ziołowym i prawdziwym, po wymieszaniu tego stwierdziłam, że ta zupa jest bardzo mdła, ale pomyślałam sobie, że mogę dodać jeszcze kostki rosołowej wołowej, no i jakoś tak mama z sis wróciła, zasmakowała i powiedziała, że bardzo pyszna hehe (jednak dużo dała kostka wołowa hihihi), no i potem dodałam koperku pokrojonego
. Każdy zjadł talerz i prosił o dokładkę, aż mi się uszy trzęsły ze szczęścia, że im smakowała hhihihi
. Pozdrawiam i dzięki, że mi pomagaliście, jesteście kochani