...czyli różne nazwy na jedno i to samo danie. Wygląd to mniej więcej tak
1.Jedno lub dwa jajka rozbijamy i oddzielamy białko od żółtek (wlewamy je do oddzielnych misek)
2.Tam gdzie jest żółtko, dodajemy trochę mąki, trochę mleka (na oko- żeby nie było ani za gęste, ani za rzadkie) i trochę cukru (waniliowego najlepiej)
3. Ubijamy pianę z białek
4. Mieszamy zawartość obu miseczek
5. Na patelnię z roztopionym masłem wlewamy ciasto
6. Smażymy
Najlepsze jest z miodem, dżemem, cukrem lub czekoladą. Robi się dosyć szybko, a jest smaczne
chociaż nie zawsze sycące (chyba, że dodamy dużo mąki, ma wtedy konsystencję ciasta, zależy też z ilu jajek robimy)
Smacznego!
Acha, zna ktoś może jeszcze inną nazwę na tego placka?