Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Aktualności:

Strony: 1 ... 1592 1593 [1594]   Do dołu

Autor Wątek: Kundelkomaniacy też się łączcie :)  (Przeczytany 1659219 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

IBDG

• Globalny Moderator
  • *
  • Zawsze będziemy Cię kochać, piesku... (*)
Odp: Kundelkomaniacy też się łączcie :)
« Odpowiedź #47790 : 2024-09-11, 14:42 »
Ja też wesel nie lubię, własnego nawet nie miałam ;) A na ślubie byliśmy tylko ja i Tomek (no, bo jakże inaczej ;)) i dwie "świadczynie" oraz małoletnia córka jednej z nich. W sumie córka drugiej też była, bo tą drugą byłam ja :lol: Sukni nie miałam, byłam w spodniach i wyglądaliśmy tak, że facet na parkingu zażądał opłaty, bo "zwolnieni są tylko państwo młodzi" :D Już o tym kiedyś pisałam, tylko przypominam ;) Gdyby nie fakt, że było to w dniu popularnych imienin, pewnie nie pamiętałabym daty ;p

W sumie chyba lepiej schudnąć i żeby spadało z tyłka, niż odwrotnie ;) Przypomniał mi się wpis na temat "najgorsza rzecz, jaka cię spotkała"... Ktoś pisał o śmierci brata, itd., a jedna babka stwierdziła, że najgorszą rzecz przeżyła, kiedy mierząc w sklepie spodnie poprosiła ekspedientkę o rozmiar większe, bo "w 38 nie wchodzi". Na to usłyszała "ale pani mierzyła 40."... :shock:

Idź sama, Fatty, baw się i nie przejmuj :wink:
IBDG Wrocław

Fatty

• *
  • Tyle Twojego zostało z nami.
« Odpowiedź #47791 : 2024-09-12, 13:16 »
Piękna historia, mój ewentualny ślub mógłby wyglądać tak samo.

Co do babskiego stosunku do wagi - ja bardzo długo miałam zaburzony obraz, no i też w domu nazywano mnie grubaskiem (choć poza pewnymi fazami okresu dojrzewania, nim nie byłam), tata często mi dopowiadał "korytko pod sufit". Ostatnio mama przeglądała zdjęcia i znalazła zdjecia mojego taty z czasów gdy był w moim wieku - on tam miał już dobre 40 kg nadwagi wtedy, a mnie się czepiał.

Na szczęście łeb i postrzeganie siebie mam naprawione. Bardzo było dla mnie wyzwalające kupić sobie spodnie w większym rozmiarze, a nie wciskać się w te dotychczasowe. Jestem aktywna, w miarę zdrowo się odżywiam, ale cieżko było mi zejść poniżej 70 kg - od maja nie jem zwykłej pszenicy (jak mi mąka potrzebna to samopszy albo płaskurki używam) i leci samo a do tego dobrze się czuję.

A co do wesela: nie piję (może by mnie to znieczuliło), nie tańczę, nie kumam tych wszystkich pieśni, zabaw i obrzędów... schować się gdzieś w kącie ze słuchawkami i audiobookiem to chyba niegrzecznie? :D
Never give up hope,
if someone burst your bubble
mix up some more soap.

IBDG

• Globalny Moderator
  • *
« Odpowiedź #47792 : 2024-09-13, 10:24 »
Kupę lat temu ostatni raz byłam na weselu. Na szczęście nie było specjalnych pieśni, z obrzędów był bochen chleba i rzut kieliszkami za siebie w wykonaniu młodej pary. Dziś już owa para dawno parą nie jest :/

Nie dla mnie takie imprezy, ale ludzie chyba to lubią, skoro organizują... Mnie byłoby szkoda kasy i zachodu, z naciskiem "na zachód" ;)

No nie, schowanie w kącie odpada, chyba, że już w takim stadium wesela, kiedy nikt niczego nie kojarzy :lol:
IBDG Wrocław

Forum Zwierzaki

« Odpowiedz #47792 : 2024-09-13, 10:24 »

Fatty

• *
« Odpowiedź #47793 : 2024-09-23, 15:25 »
Nawet wpadłam na pomysł, że na appce randkowej poszukam kogoś na wesele, znalazł się od razu, ale mnie strach obleciał - że co będzie jak się nawali, pod stół wpadnie ;) Więc zrezygnowałam.

A w mojej okolicy zwierzątkowe wieści nieciekawe - kuzynki pies od soboty jest w klinice wet, choroba pokleszczowa. Nie poprawia się, ale też wreszcie przestał się pogarszać - trzymam kciuki za to psisko. Ja tu go czasami wspominałam, pieszczotliwie nazywajac go labradorem za 150 zł (ma długa sierść i wygląda bardziej na mix teriera rosyjskiego). Łagodny do wszelkich zwierząt, bardzo agresywny do ludzi, ale weci powiedzieli, że nie z takimi potworami dawali radę. A ów potwór nie ma siły wstać a co dopiero gryźć...

Druga sprawa: koteczka działkunka którą sterylizowałam i wyadoptowałam bodajże w styczniu w tamtym roku wydostała się z mieszkania na 4 piętrze przez rozszczelnioną siatkę  i ni ma jej :( przeżyła i dała dyla, ale gdzie jest teraz? ech
Never give up hope,
mix up some more soap.

IBDG

• Globalny Moderator
  • *
« Odpowiedź #47794 : 2024-10-01, 12:32 »
Jak się ma pies kuzynki? Mam nadzieję, że wydobrzał :tuli: A koteczka wróciła?

Na fejsie na okrągło ktoś szuka psa/kota, nawet papugi... Udostępniam te ogłoszenia, bo głównie po to tam jestem. Żadnych prywatnych treści nie wstawiam, żadnych fotek, poza paroma "psimi" :D No i czasem "dyskutuję" z różnymi dziwnymi ludźmi, którzy uważają, że skoro nie lubią/nie cenią jakiegoś polityka, to mogą wejść na jego stronę i polecieć tekstem w stylu "ty szmato, ty lesbo, umyj łeb" :roll: To nawet nie jest dyskusja z prawdziwego zdarzenia, bo czy z kimś takim da się rozmawiać? :/ Próbuję zawstydzić delikwenta, dając przykład, jak należy wymieniać poglądy, ale to jak rzucać grochem o ścianę... Oczywiście, ponieważ mam fotkę profilową w tęczowej otoczce, dowiaduję się, że ja też jestem spod znaku tęczy ;) Ileż nowego człowiek może się o sobie dowiedzieć dzięki fejsbukowym jasnowidzom :lol:

Całe miasto mamy obłożone workami z piaskiem... Dobrze, że w wiekszości okazały się niepotrzebne, ale co przeżywają ci, którym woda zabrała wszystko... :(
IBDG Wrocław

Fatty

• *
« Odpowiedź #47795 : 2024-10-01, 16:18 »
Koteczki - ani widu, ani słychu. To osiedle przylegające do mojego, chodzimy porankami, potrząsamy miską z karmą. Wcięło :(

A pies lepiej. Już w ubiegły czwartek był lepszy, bo zaatakował obsługę - u niego to dobry znak był. W piątek się jednak znów posypał, ale szybko ustalono o co chodzi. Dziś już się bawi w swojej klatce, zjadł posiłek, wyniki krwi stabilne. Jutro o ile ostatnie badania będą ok, będą go mogli zabrać do domu. Koszt hospitalizacji to prawie 6 tysięcy złotych :/ będę to pzredstawiać, gdy ktoś się krzywi, że szkoda mu 150 zł na bravecto działajace 3 miesiące...
Never give up hope,
mix up some more soap.

Fatty

• *
« Odpowiedź #47796 : 2024-10-09, 10:03 »
Mam dzidziutka na tymczasie:

Zuzia. Nic o niej nie wiem, przez pośredników mi ją na tymczas podawano, muszę się kierownika zapytać czy zakrapiana była i czy szczepiona. Chyba nie wolno mi z nią wychodzić, ale też nic nie wiem.  Piesek ma apetyt, robi kupy na pół psa i lamentuje gdy znikam jej z pola widzenia.
Never give up hope,
mix up some more soap.

IBDG

• Globalny Moderator
  • *
« Odpowiedź #47797 : 2024-10-09, 15:30 »
Śliczne cudo :kocham: Te łapeńki... :kocham:

Zakochasz się i nie oddasz :D

Edit: oto bajka o Czerwonym Kapturku, autorstwa Personelu z Psierocińca, z aktorami z tegoż azylu:
https://www.youtube.com/watch?v=ID_ozvD3ayk
IBDG Wrocław

Fatty

• *
« Odpowiedź #47798 : 2024-10-10, 07:36 »
No już się zakochałam. Śpi ze mną w łóżku. Będzie dramat przy oddawaniu, ale mam nadzieję, że trafi do dobrego domku.

Filmik cudny.
Never give up hope,
mix up some more soap.

Forum Zwierzaki

« Odpowiedz #47798 : 2024-10-10, 07:36 »

Fatty

• *
« Odpowiedź #47799 : 2024-10-14, 10:43 »
Rodzina była ja poznać, bardzo fajni ludzie. Koniec tego tygodnia lub przyszły idzie do nich.
Never give up hope,
mix up some more soap.

IBDG

• Globalny Moderator
  • *
« Odpowiedź #47800 : 2024-10-14, 15:37 »
Będzie płacz... ;p
IBDG Wrocław

Fatty

• *
« Odpowiedź #47801 : 2024-10-16, 09:46 »
Będzie - i to juz dziś. Mała miała iść po szczepieniu, ale uzgodnili z kierownikiem, że oni to sobie ogarną u siebie (już ją umówili), bo chcą pieska już mieć. Po 16 ją zanoszę do miejsca skład będzie odebrana.

Co fajnego? Kotki mam wybiegane. Ulubionem kotem psiny jest moja biała Skrobka, bo ona zabawowa jest. Ciekawym było obserwować, jak Skrobka uczy się jak bawić się z tym psem - pierwszy raz w życiu przyjęła na siebie rolę gonionej ;)
Never give up hope,
mix up some more soap.

IBDG

• Globalny Moderator
  • *
« Odpowiedź #47802 : 2024-10-16, 15:02 »
To trzymam kciuki za przekazanie suczynki nowej rodzinie :tuli: Niech będzie szczęśliwa, a Ty rozglądaj się za nowym zwierzem do wybiegania kotków ;)
IBDG Wrocław

Fatty

• *
« Odpowiedź #47803 : 2024-10-17, 17:51 »
Już mam wieści z nowego domu: ładnie przespała noc, Gryzie wszystko, broi od rana i leje wyłącznie na dywan. Brzmi jak zdrowy szczeniaczek.
Never give up hope,
mix up some more soap.

IBDG

• Globalny Moderator
  • *
« Odpowiedź #47804 : 2024-10-18, 19:00 »
Oby wszystko gładko poszło :wink:

Mama po sąsiedzku ma corgisia :kocham: Śliczny krótkołap, ale strasznie bojaźliwy... Nie wiem, dlaczego...
Bardzo podobają mi się te pieski :VoV:
IBDG Wrocław

Forum Zwierzaki

« Odpowiedz #47804 : 2024-10-18, 19:00 »

Fatty

• *
« Odpowiedź #47805 : 2024-10-20, 07:53 »
Też mi się podobają, takie psie krasnoludki.

U mnie dobre wieści - moja wyadoptowana, czarna działkunka która wypadła z balkonu prawie miesiąc temu jest już w domu! Od paru dni była coraz bardziej zdesperowana, bo odpowiadała na wołanie ale nie podchodziła. Raz podeszła, właścicielka chciała ją wziąć i wtedy spanikowała znowu. Dziś rano weszła do klatki łapki.

Mocno schudła, ale poza tym wygląda dobrze. Do domu wróciła jak gdyby nigdy nic, poszło do kuchni a potem poszła się drzeć pod pokój dziewczyn, bo zawsze miała w zwyczaju dzieci budzić.
Never give up hope,
mix up some more soap.

IBDG

• Globalny Moderator
  • *
« Odpowiedź #47806 : 2024-10-20, 18:08 »
Psie krasnoludki, ładnie powiedziane :kocham:

Kociczka mądra, wie, że zima za pasem i lepiej jej będzie w ciepłym...
IBDG Wrocław

Fatty

• *
« Odpowiedź #47807 : 2024-10-21, 11:16 »
Oj tak. A głodna straszliwie.  Tu w okolicy ludzie sporo żarcia wyrzucają przez balkony(jak chodziłam ze szczeniakiem to co chwile jej kości z kurczaka czy chleb z pyska wydzierałam), pewnie na tym przeżyła.
Never give up hope,
mix up some more soap.

Fatty

• *
« Odpowiedź #47808 : 2024-11-06, 09:50 »
Wzięłam się ponownie za prawo jazdy. Kiedyś się uczyłam, trauma to była, nie zdałam, rzuciłam w diabły. Stwierdziłam, że spróbuję jeszcze raz przed 40 ;). Wczoraj miałam pierwsze wykłady, bolała mnie głowa od nastoletnich samczych feromonów :lol:

Cóż, przydatna sprawa, szczegónie w małym mieście bez komunikacji. Kotka sobie samej do weta zawieźć bez zawracania ludziom dupy, 25 kg kamieni z brico na działkę zawieźć bez dzwonienia i proszenia kto ma czas...aczkolwiek się nie napalam, bo nie widzę się w tej roli.
Never give up hope,
mix up some more soap.

Kostka

• *
« Odpowiedź #47809 : 2024-11-07, 14:37 »
ja mam prawo jazdy od parunastu lat i tyle samo lat nie jeździłam samochodem :lol: żałuję, ze uległam presji, że mam je zrobić "bo kiedyś będę żałować", a teraz tylko się zastanawiam na co bym spożytkowała te tysiace wydane na kurs i dodatkowe egzaminy, bo zdałam za 3 razem

dostęp do samochodu mam na luzie, żeby nie było :p gdybym chciała jeździć to w tej chwili biorę kluczyki i śmigam, no ale podziękuję :lol:
emocjonalne kanapki

Fatty

• *
« Odpowiedź #47810 : 2024-11-08, 13:38 »
To zależy wszystko - czy Ci potrzeba, czy nie.  W dużych dobrze skomunikowanych miastach własny pojazd może bardziej przeszkadzać. Jeden mój znajomy za robienie prawka wziął się jak ja grubo po 30tce, bo dopóki go nie wyniosło na zadupia Krakowa to nie odczuwał braku nawet.
Gdyby miał na podorędziu kogoś zmotoryzowanego, kto w razie potrzeby podrzuci gdzie trzeba, to mówi, że do tej pory by nie miał samochodu i prawka, ale jest sam i musi zdać się na siebie. To też jest moja motywacja.

Matka mojego ex za młodu się maluchem do rowu wrąbała i 35 lat nie jezdziła, bo się bała. Tam są 2 autobusy do miasta dziennie, w weekendy chyba nie ma, ale woził ją maż (pracowali w tej samej firmie) potem jeszcze syn i córka. Długo to tak funkcjonowało, ale dzieci się wyprowadziły, maż pracę zmienił i problem powstał - bo uwiązana. Kupili jej cinquecento do treningów, przerażona była, ale teraz śmiga.

Dla mnie to jednak sprawa, że lepiej mieć i nie jezdzić, bo się nie lubi/nie ma potrzeby niż nie mieć.
Never give up hope,
mix up some more soap.

Forum Zwierzaki

« Odpowiedz #47810 : 2024-11-08, 13:38 »

IBDG

• Globalny Moderator
  • *
« Odpowiedź #47811 : 2024-11-09, 15:47 »
Zgadzam się, lepiej mieć i nie jeździć, niż nie mieć. Powiedziała ta, która nie ma ;) Za to mam garaż :lol:
IBDG Wrocław

Kostka

• *
« Odpowiedź #47812 : 2024-11-09, 22:24 »
Dla mnie to bez różnicy, bo i tak nie wsiądę i nie pojadę, czy mam czy nie mam
emocjonalne kanapki

Fatty

• *
« Odpowiedź #47813 : 2024-11-10, 21:29 »
Jakby Cię jednak życie przymusilo koło 60 ki tak jak moją byłą nieteściową, to będziesz mieć łatwiej :P

Ja dziś zwątpienie na całego.
Never give up hope,
mix up some more soap.

Fatty

• *
« Odpowiedź #47814 : 2024-11-12, 14:49 »
Odzyskałam wiarę, ale musiałam się z tym przespać ;p Kurs mam wciąż ważny, czyli teoretycznie nie musze na niego chodzić, ale egzamin teoretyczny mam nieważny bo zdawałam przed 2014.  Czyli muszę zdawać jeszcze raz.

30 h jazdy osobno wyniosłoby mnie drożej niż sam kurs, więc i tak na kurs chodzę, ale nieoficjalnie. Jedyne co, to jestem 2 stówy do tyłu za badania lekarskie - nie wpadłam na to, ze akurat one będą wciąż ważne, a mieli mnie w ewidencji i nie musiałam ich robić.  Trudno się mówi i nie leci się na hurra następnym razem ;p

Never give up hope,
mix up some more soap.
Strony: 1 ... 1592 1593 [1594]   Do góry

Strona wygenerowana w 0.06 sekund z 25 zapytaniami.