Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Aktualności:

Strony: [1]   Do dołu

Autor Wątek: Jakie lokum dla myszki japońskiej  (Przeczytany 2499 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

piotrb79

• *
Jakie lokum dla myszki japońskiej
« : 2024-09-24, 13:57 »
Dzień dobry.
Jestem nowy na forum. Przymierzam się do zakupu myszki japońskiej. Poczytałem trochę na necie informacji o klatkach dla myszek i mam mętlik w głowie jaką wybrać. Niby wszyscy piszą, że np odległość między prętami nie powina być wieksza niż 7mm, a takich klatek nie widziałem. Może ktoś ma jakieś sprawdzone modele, fajnie żeby miały wyposażenie?

Adam85

• *
Odp: Jakie lokum dla myszki japońskiej
« Odpowiedź #1 : 2024-11-04, 16:49 »
Siema! Miałem kiedyś myszkę japońską, więc mogę coś podpowiedzieć. Te klatki to rzeczywiście niezły temat – serio, szuka się ich jak igły w stogu siana. Co do prętów, to tak, najlepiej żeby odstępy były max 7 mm, bo inaczej taki maluch zaraz się prześlizgnie. Możesz poszukać klatek dla chomików, bo one często mają mniejsze odstępy między prętami.

Ja miałem model Ferplast Cage, fajna sprawa, solidna i dobrze trzymała myszkę w środku. Co do wyposażenia – warto, żeby klatka miała już chociaż jedno pięterko i kołowrotek, bo te myszki to małe wulkany energii! Jeśli kupisz taką bez akcesoriów, możesz dorzucić parę rzeczy jak tunelki, mały domek i jakieś gryzaki.

A i jeszcze jedno – podłoże! Polecam trociny albo specjalny granulat, bo byle co potrafi mocno pylić, a to nie jest dobre dla ich dróg oddechowych. Powodzenia z myszą, na pewno będzie niezły fun!
Dyskoteki i Muzyka to moja pasja
Lubię też zwierzęta, mam psa, kota i kanarka
Strony: [1]   Do góry

Strona wygenerowana w 0.038 sekund z 21 zapytaniami.