Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Aktualności:

Strony: [1]   Do dołu

Autor Wątek: Trzeba mrozić??  (Przeczytany 2162 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Eli

  • Gość
Trzeba mrozić??
« : 2004-08-28, 11:47 »
Czy jak kupie piersi z kurczaka to koniecznie musze zamrozić zeby dopiero dac kotu ? Bo ostatnio nie byłam w stanie tego zrobić, jak przyniosłam do domu pierś to Oli tak miałczał przeraźliwie, skakał kołomnie, drapał, piszczał, że mu dałam..
Czy nic mu się nie stanie? :(
Zapisane

iwa

  • Gość
Trzeba mrozić??
« Odpowiedź #1 : 2004-08-28, 17:32 »
nic się nie stanie.coś tu kiedyś pisano o mrożeniu :roll: nie. iwa mówi,że się nie stanie.
Zapisane

truskawa144

  • Gość
Trzeba mrozić??
« Odpowiedź #2 : 2004-08-28, 18:07 »
pewnie że mrozić...chyba że sytuacja jest wyjątkowa (kotek musi zjeść natychmiast) w innym przypadku dobrze jest przemrozić każde mięcho przez jakieś 24 godz. to dosyć skutecznie zabija różne paskudztwa ,bakterie i takie tam...zreztą zapytaj Myszki, on ci to lepiej wytłumaczy...
Zapisane

Forum Zwierzaki

Trzeba mrozić??
« Odpowiedz #2 : 2004-08-28, 18:07 »

Kesi

  • *
  • Płeć: Kobieta
  • Wiadomości: 1705
    • WWW
Trzeba mrozić??
« Odpowiedź #3 : 2004-08-29, 13:21 »
a to można kotkom surowe dawać, moja koleżanka zawsze gotuje
Zapisane

truskawa144

  • Gość
Trzeba mrozić??
« Odpowiedź #4 : 2004-08-29, 17:32 »
lepiej zamrozić potem rozmrozić...gotowanie zabija smak naturalnego mięska...i jakieś witaminki czy coś tam...czytałam o tym ostatnio i już zapomniałam :oops:  :oops:  :oops:
Zapisane

Myszka.xww

  • *
  • Wiadomości: 4497
  • A kuku
    • WWW
Trzeba mrozić??
« Odpowiedź #5 : 2004-08-29, 20:52 »
Lepiej przemrozic - mrozenie miesa przez minimum 24 godziny pozwala wybic ew. pasozyty. Dodtkowo dobrze jest kurzecine i inny drob sparzyc - pozbywasz sie wtedy ew. salmonelli, ktora zwierzaki przechodza znacznie drastyczniej niz ludzie.
Zapisane
podpisano: Starszy Goovienny

truskawa144

  • Gość
Trzeba mrozić??
« Odpowiedź #6 : 2004-08-30, 14:18 »
no właśnie myszka o to mi chodziło... :wink:
Zapisane

Cathycash

  • Gość
Trzeba mrozić??
« Odpowiedź #7 : 2004-08-30, 20:11 »
na Myszy zawsze można liczyć   :wink:
Zapisane

doloressa

  • Gość
Trzeba mrozić??
« Odpowiedź #8 : 2004-08-30, 20:22 »
Cytat: Myszka.xww
Lepiej przemrozic - mrozenie miesa przez minimum 24 godziny pozwala wybic ew. pasozyty. Dodtkowo dobrze jest kurzecine i inny drob sparzyc - pozbywasz sie wtedy ew. salmonelli, ktora zwierzaki przechodza znacznie drastyczniej niz ludzie.


No wiec (nie zaczyna sie zdania od wiec :P) podobno ani przemrozenie miesa, ani sparzenie nie zabija salmonelli :( a tak przynajmniej twierdzi moj wet i zaleca gotowanie mieska... Ale co ja poradze, jak moja gromadka sie gotowanego nie tknie, a surowe - to i owszem? :(
wiec przemrazam co najmniej 3 dni i modle sie, zeby sie nic nie przyplatalo :)
Zapisane

Forum Zwierzaki

Trzeba mrozić??
« Odpowiedz #8 : 2004-08-30, 20:22 »

Emilka

  • Gość
Trzeba mrozić??
« Odpowiedź #9 : 2004-08-30, 21:23 »
a ja jeszcze nigdy nie dawalam kotom surowego kurczaka chyba ze cos im tam zlecialo z naszych kotletow :) z surowego dostaja jedynie wolowine czasami podroby kurze czy przy nich rowniez trzeba byc tak ostroznym jak w przypadku piersi?
Zapisane

myszka

  • Gość
Trzeba mrozić??
« Odpowiedź #10 : 2004-08-30, 22:32 »
Sparzenie owszem działa na salmonellę...
Zapisane

Myszka.xww

  • *
  • Wiadomości: 4497
  • A kuku
    • WWW
Trzeba mrozić??
« Odpowiedź #11 : 2004-08-31, 10:38 »
... parzyc trzeba przynajmniej 10 sekund. Salmonella jest bez szans. A wetowi nalezy sie skierowanie na douczanie  :lol:
Zapisane
podpisano: Starszy Goovienny
Strony: [1]   Do góry
 

Strona wygenerowana w 0.066 sekund z 26 zapytaniami.