Ja robię z:
6-8 jaj, w zależności od wielkości
2 marchewek
2 pietruszek
1 średniego selera
2 sporych cebul
1 duzego, kwaskowatego jabłka
2 dużych ogórków kiszonych
puszki groszku zamiennie z puszką czerwonej fasoli.
Można dodać 2 ziemniaki, ale wtedy już całość nie mieści mi się w misce i muszę robić w dwu, więc najczęściej rezygnuję
Daję dużo pieprzu, soli, duuużo majonezu (najchętniej z Winiar, na drugim miejscu stawiam Hellmansa Babuni), posypuję przyprawami, np. majerankiem.
Nie kroję na desce, tylko w tzw. kręciołku, szybciej i fajniej
Jesli mam mieć gości, mniej solę, pieprzę i majonezuję, bo delikatniejsi konsumenci mogliby odchorować taką sałatkę, jaką my z mężem lubimy
Madziaro, czemu szanowny Tato nie daje jaj?
Acha, taka sałatka smakuje z chlebkiem z wędliną, jeśli ktoś jada...