ja bardzo lubię, ale nie lubię jak jest za bardzo pomidorowa.
A w ogóle to najlepsza jest taka jak ja robię, no ok, to bardziej zapiekanka makaronowa, ale z drugiej strony to jest praktycznie to samo
Ostatnio robiłam z tego makaronu do lazanii i było takie se, jakiś ten makaron był dziwny. Tak to zazwyczaj robię ze zwykłego makaronu, a co się będę szczypać
, a do tego:
-podsmażone mielone mięso, papryka, pomidor, cebule ze dwie - do tego zazwyczaj dodaję Fix Knorra do spaghetti napoli, albo jakiś inny pomidorowy z bazylią
- tarty żółty ser - bo lubię
- duuuużo przypraw - cayenne, chilli, pieprz, sól, tabasco, bardzo dużo bazylii i oregano i przyprawy prowansalskiej - uwielbiam ziołowy zapach i smak
to układam warstwami na brytfance, z wierzchu posypuję serem (czy już mówiłam, że lubię ser
) i jeszcze z wierzchu ziółka i do pieca na jakieś pół godziny - cud, mniód
acha oczywiście jak do każdej potrawy z dodatkiem pomidorów dodaję malutką szczyptę cukru