Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Aktualności:

Strony: [1]   Do dołu

Autor Wątek: Salmonella  (Przeczytany 3999 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Ania_z_Malborka

  • Gość
Salmonella
« : 2004-08-18, 10:25 »
Zastanawiam się, czy przemrożone, surowe mięso z kurczaka jest bezpieczne pod tym względem. A może dawać tylko gotowane?
Zapisane

Myszka.xww

  • *
  • Wiadomości: 4497
  • A kuku
    • WWW
Salmonella
« Odpowiedź #1 : 2004-08-18, 10:55 »
Surowe, przemrożone można dodatkowo sparzyć wrzątkiem jak jajko.
Zapisane
podpisano: Starszy Goovienny

myszka

  • Gość
Salmonella
« Odpowiedź #2 : 2004-08-18, 11:11 »
Sparzyć, nie wiem, czy salmonella jest wrażliwa na mrożenie akurat?
Zapisane

Forum Zwierzaki

Salmonella
« Odpowiedz #2 : 2004-08-18, 11:11 »

Myszka.xww

  • *
  • Wiadomości: 4497
  • A kuku
    • WWW
Salmonella
« Odpowiedź #3 : 2004-08-18, 11:19 »
Owszem - na głębokie mrożenie. Ale dla pewności mozna parzyć
Zapisane
podpisano: Starszy Goovienny

myszka

  • Gość
Salmonella
« Odpowiedź #4 : 2004-08-18, 11:20 »
Albo ciekłym azotem :lol: Tego to nic nie przeżyje, z tym, że mięso też raczej nie :lol:
Zapisane

Myszka.xww

  • *
  • Wiadomości: 4497
  • A kuku
    • WWW
Salmonella
« Odpowiedź #5 : 2004-08-18, 11:27 »
przeciez ma być martwe :mysli: :lol:
Zapisane
podpisano: Starszy Goovienny

myszka

  • Gość
Salmonella
« Odpowiedź #6 : 2004-08-18, 12:33 »
W tym sęk, że już będzie martwe naprawdę gruntownie i dokładnie :lol:
Zapisane

Myszka.xww

  • *
  • Wiadomości: 4497
  • A kuku
    • WWW
Salmonella
« Odpowiedź #7 : 2004-08-18, 12:39 »
znaczy nie trzeba bedzie dobijac? :mysli:  Rolek byłby niepocieszony :lol:
Zapisane
podpisano: Starszy Goovienny

myszka

  • Gość
Salmonella
« Odpowiedź #8 : 2004-08-18, 12:40 »
Można dobijać, ale zęby by chyba poooszły w drobny mak :lol:
Zapisane

Forum Zwierzaki

Salmonella
« Odpowiedz #8 : 2004-08-18, 12:40 »

Myszka.xww

  • *
  • Wiadomości: 4497
  • A kuku
    • WWW
Salmonella
« Odpowiedź #9 : 2004-08-18, 12:42 »
myslalam o mlotku pneumatycznym :lol:
Zapisane
podpisano: Starszy Goovienny

myszka

  • Gość
Salmonella
« Odpowiedź #10 : 2004-08-18, 12:44 »
Rolek z młotkiem, Miszka trzyma mięso... :lol:
Zapisane

KasiKz

  • Gość
Salmonella
« Odpowiedź #11 : 2004-08-18, 13:03 »
Ja kurczaka mrożę zawsze przez kilka dni i nigdy nie parzę   :roll:  Mam się bać salmonelli?
Moje koty nie spojrzą na sparzone, o gotowanym już nie wspominam  :roll:
Zapisane

Ania_z_Malborka

  • Gość
Salmonella
« Odpowiedź #12 : 2004-08-18, 15:53 »
Co to znaczy głębokie mrożenie? Dłużej, w niższej temperaturze? Czy można to osiągnąć w domowej zamrażarce? Chyba zacznę parzyć kuraka...
Zapisane

myszka

  • Gość
Salmonella
« Odpowiedź #13 : 2004-08-18, 16:13 »
Kasikz - teoretycznie salmonelli tam być nie powinno, w końcu jakieś badania są robione pod tym kątem, tak więc raczej sporadyczne przypadki.  Lepiej parzyć, ale można też porządnie przemrozić, dłużej.
Zapisane

KasiKz

  • Gość
Salmonella
« Odpowiedź #14 : 2004-08-18, 19:34 »
Mięsko często tydzień leży w zamrażalce zanim je kotom podam. I tak często nie chcą jeść, a jak już chcą to tylko surowizna. I tylko kurczak i indyk  :roll:
Kurde, wredne są i wybredne, no :)
Zapisane

Forum Zwierzaki

Salmonella
« Odpowiedz #14 : 2004-08-18, 19:34 »
Strony: [1]   Do góry
 

Strona wygenerowana w 0.048 sekund z 26 zapytaniami.