Wszystko o Wszystkim > Kulinaria

Czemu inny smak?

(1/3) > >>

ppx:
Dlaczego jak się zetrze marchewke ma inny smak? Przecież tylko się starło.
Albo, czemu gruby makaron inaczej smakuje od cieńkiego?
Ciekawi mnie to jakoś. :P

pao:
marchewka po pierwsze puszcza sok i ma inna konsystencje co automatycznie wpływa na to jak odczuwamy smak. dodając do tego utlenianie związków oraz reakcje zachodzące przy zetknięciu z metalem (gdy tarka jest metalowa) to automatycznie mamy sporo zmian. co prawda nie wszyscy sa na tyle wyczuleni by je wyczuć, no ale są.

ppx:
O dzięki Pao.  (:
Z czekoladą jest tak samo?

ogryzek:
czekolada raczej soku nie puszcza ;P

IBDG:
Puszcza... Jak ją trzymam w ustach, to puszcza... ;p :lol: Właśnie to robię, więc wiem... ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona