Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Aktualności:

Strony: 1 ... 1594 1595 [1596]   Do dołu

Autor Wątek: Kundelkomaniacy też się łączcie :)  (Przeczytany 1731861 razy)

IBDG

• Globalny Moderator
  • *
  • Zawsze będziemy Cię kochać, piesku... (*)
Odp: Kundelkomaniacy też się łączcie :)
« Odpowiedź #47850 : 2025-04-04, 15:24 »
Przykra sprawa... Szkoda sąsiada, szkoda psa... Kiedyś spotkałam starszą panią, spacerującą z psiną. Pogadałyśmy chwilę i pani mówi, że dawniej martwiła się, co będzie ze zwierzakiem po jej śmierci, a teraz, kiedy piesek się postarzał, myśli, jak ona będzie żyć bez niego. Moja sąsiadka od Diany też czasem porusza ten temat, myśląc o swoim odejściu... Ech...
IBDG Wrocław

Fatty

• *
  • Tyle Twojego zostało z nami.
« Odpowiedź #47851 : 2025-06-11, 19:59 »
Hello jak tam?

Ja byłam ostatnio na akcji odławiania szczeniąt i matki. Zeszło dwa dni i sukces! Szczęście bajtle mają takie, że są wyjątkowo dekoracyjne (czarny deresz, ojciec to wyżeł, takim suczkę widywano i po szczeniakach wydaje się że to będzie to). Były złapane w piątek i cztery już zarezerwowane. Zostały jeszcze dwa.

Z innych rzeczy - problemy finansowe zbiegły mi się z koniecznością przeprowadzki. Jestem na zakręcie;)
Never give up hope,
if someone burst your bubble
mix up some more soap.

IBDG

• Globalny Moderator
  • *
« Odpowiedź #47852 : 2025-06-14, 11:38 »
Hej! Jeszcze żyję, jakby co ;p

Wczoraj miałam akcję... Jestem z Dianą na spacerku, idziemy spokojnie przed siebie (suczka w kagańcu), aż tu za nami tumult... W jednej z podwórkowych kamienic mieszka rodzina z dwiema suczkami, jedną grzeczną, i drugą wręcz przeciwnie... Ta niegrzeczna wymknęła się z bramy i wali prosto na nas... Uciec nie ma gdzie, gdybyśmy były bliżej wiaty śmietnikowej, pociągnęłabym Dianę do niej, ale nie zdążymy... Cholera dopadła do Diany i dalejże kąsać, gdzie popadnie... Opiekun leci z odsieczą, ale zanim dobiegł, najadłam się strachu, naprawdę wyglądało to groźnie. Ku mojemu zdziwieniu suczka nie ma żadnych śladów ugryzień, ale przestraszona była nie na żarty, nie chciała już spacerować, cały czas oglądała się do tyłu i ciągnęła do domu. Napastniczka trochę drobniejsza od Dianki, mieszana z jakáś pręgowaną rasą, a może i nie mieszana... W każdym razie sprawdziło się przysłowie "nosił wilk razy kilka, ponieśli i wilka" ;p Zwykła to Diana zaczyna awantury, a tu role się odwróciły...

Wspólczuję problemów z kasą i przeprowadzką. Gdybym miała wolną chatę, zaprosiłabym Cię do Wrocławia, o ile miałabyś ochotę tu zamieszkać :)
IBDG Wrocław

Forum Zwierzaki

« Odpowiedz #47852 : 2025-06-14, 11:38 »

Fatty

• *
« Odpowiedź #47853 : 2025-06-15, 07:37 »
Współczuję przygody:/ dobrze, że nic poważniejszego się nie stało.

Na finał mojego mieszkania tu wzięłam sobie tymczasa (z tych odławianych o których pisałam ostatnio). Największy, najładniejszy, zainteresowanie ogromne, ale w większości ludzie którzy widzą go jako psa do budy lub kojca :/

Chcemy aby był domowy:

Bystry, tylko dobrze wychować i będzie skarb.

Never give up hope,
mix up some more soap.

IBDG

• Globalny Moderator
  • *
« Odpowiedź #47854 : 2025-06-16, 19:25 »
Śliczny pies :kocham:
Po co komu pies do budy? Alarm niech sobie zainstalują... Rozumiem budę jako dodatkową atrakcję, widziałam takie full wypas, jak pies ma ochotę, to tam siedzi, a jak woli, idzie do domu.

Po niedawnej przygodzie Dianka nie może dojść do siebie... Boi się spacerowaç po podwórku, zwłaszcza w okolicach, gdzie została napadnięta. Dziś zauważyłam, że jednak ma ślad po zębie, bo w jednym miejscu na łapie zrobiła jej się łysinka i widać zasklepiającą się dziurkę. Ciekawe, czy po tym wszystkim złagodnieje jej charakter, czy otrząśnie się i nadal będzie kozaczyć do psów...
IBDG Wrocław

Fatty

• *
« Odpowiedź #47855 : 2025-06-19, 16:51 »
Mój pysiu jedzie jutro do Wrocławia
Never give up hope,
mix up some more soap.

IBDG

• Globalny Moderator
  • *
« Odpowiedź #47856 : 2025-06-19, 20:54 »
O! To może spotkam go gdzieś na mieście😁 Ktoś go zawozi, czy opiekunowie przyjeżdżają po pieska?
IBDG Wrocław

Fatty

• *
« Odpowiedź #47857 : 2025-06-20, 05:23 »
Przyjeżdżają. Jadą do rodziny na weekend,  a są z podkarpackiego - planują psa i przy okazji sprawdzili jakie psy są dostępne tutaj, zakochali się, dobrze wypadli z ankiety i rozmowy.
Never give up hope,
mix up some more soap.

IBDG

• Globalny Moderator
  • *
« Odpowiedź #47858 : 2025-06-20, 08:20 »
Co tak wcześnie grasujesz na forum? ;p

Pewnie żegnasz się z psinką... Dobrze, że krótko był u Ciebie i nie zdążyłaś się mocno przywiązać :tuli:
IBDG Wrocław

Forum Zwierzaki

« Odpowiedz #47858 : 2025-06-20, 08:20 »

Fatty

• *
« Odpowiedź #47859 : 2025-06-20, 11:51 »
Bo piesek wstaje przed 5 to ja też. Odeśpie jak pojedzie.

Ciężko będzie, bo jest taki "mój" z charakteru i już mamy swoje małe rytuały. Niestety nie mam w życiu miejsca i kasy na pieska na pełny etat.
Never give up hope,
mix up some more soap.

IBDG

• Globalny Moderator
  • *
« Odpowiedź #47860 : 2025-06-20, 16:03 »
Ja mam miejsce, kasa też by się znalazła, ale jestem sama i w razie wyjazdu (a może wypaść zupełnie niespodziewanie) nie miałabym z kim zostawić zwierza... Mama po operacji kolan zimą, kiedy ślisko, mogłaby mieć problem ze spacerami. Chodzi dobrze, ale gdzieś w podświadomości jest lęk o upadek i komplikacje... I tak sobie żyję, oglądając się na ulicy za cudzymi psami :roll: No, ale mam Diankę do wyprowadzania i dostarczania gotowanych przez mamę obiadów :D Choć dziś przywiozłam surowe chrząstki, bo w mamy budynku ekipa, remontująca mieszkanie uszkodziła rurę gazową i gaz został odcięty, nie wiadomo, na jak długo... Ale raczej na bardzo długo, bo liczniki we wszystkich mieszkaniach muszą być zdjęte, a trochę mieszkań stoi pustych i zanim spółdzielnia dobije się do właścicieli, to ho, ho... I tak mama ma do dyspozycji pojedynczą kuchenkę na prąd i to by było na tyle :roll:
IBDG Wrocław

Fatty

• *
« Odpowiedź #47861 : 2025-06-25, 11:01 »
Pojechal mój łyżewek. Miałam doła 2 dni, bardzo mnie za serce chwycił.

Mieszka w dzielnicy Fabrycznej chyba.
Never give up hope,
mix up some more soap.

IBDG

• Globalny Moderator
  • *
« Odpowiedź #47862 : 2025-06-26, 09:17 »
To nie moje rejony, szkoda.

Dianka nadal omija tę część podwórka, gdzie mieszka agresorka... Chyba już się nie przełamie, a taka była zadziorna do wszystkich psów😉
IBDG Wrocław

Fatty

• *
« Odpowiedź #47863 : 2025-07-03, 13:38 »
Trafiła kosa na kamień.

Pozdrawiam z nowego mieszkania. Jest cudne! Juz je lubię.

Tylko drożej :P
Never give up hope,
mix up some more soap.

IBDG

• Globalny Moderator
  • *
« Odpowiedź #47864 : 2025-07-04, 09:46 »
Wczoraj kosa drugi raz trafiła na kamień... Ku mojemu zdziwieniu Dianka nie miała oporów przed przespacerowaniem się przez "strefę zagrożenia". Pasowało mi to, bo raz, że miałyśmy znacznie okrojony teren spacerowy, dwa, że właśnie tam suczka zwykle chętnie robiła kupę... Widziałam pana od agresorki, jak targał do bramy jakiś wielki, płaski przedmiot, przywitaliśmy się i szłam spokojnie dalej... Nagle zza zaparkowanej na rogu półciężarówki, będącej już elementem krajobrazu :roll: jak nie wyskoczy z wrzaskiem pręguska, razem z "siostrą"... Ciągnęla za sobą smycz i wygląda na to, że była puszczona luzem, ale to chyba niemożliwe, bo pan by zareagował, widząc mnie z Dianką, zmierzającą w tamtą stronę... Może siedziała w samochodzie i wyskoczyła przez okno, tego nie wiem, w każdym razie zakotłowało się, ja myślałam, że upadnę, tak mną Dianka zakręciła i zaraz pan doskoczył i odciągnął suczki. Nawet nie jestem w stanie powiedzieć, czy obie atakowały, czy tylko pręguska, bo wszystko trwało moment. Najgorsze, że teraz Diana w ogóle nie chce wychodzić poza ogrodzenie naszej posesji, wczoraj wyszła z sąsiadką, zobaczyła wrogie suczki i nawet się nie wysikała, tylko spyliła do domu... Potem Krysia wyszła z nią jeszcze kilka razy i za każdym razem nic... A dziś rano musiałam já prosić, uspokajać i w końcu pociągnąć, żeby się załatwiła. Czuję, że trauma jej szybko nie minie🫤
IBDG Wrocław

Forum Zwierzaki

« Odpowiedz #47864 : 2025-07-04, 09:46 »

Fatty

• *
« Odpowiedź #47865 : 2025-10-21, 06:54 »
Hello.

Rzuciłam pracę.:P

Ogarnęłam nowa w 2 tygodnie - wróciłam do pracy stacjonarnej.  Miło mi się wychodzi z domu i miło mi się wraca - tylko czasami wysiedzieć ciężko, bo jestem zadaniowa i obrabiam się wszystkim w 4 h a potem kisnę;)

Oznacza to też, że koniec z tymczasami bo nie ma mnie 9 h w domu - ale moja kuzynka w dalszym ciągu będzie tymczasować, i gdy będzie potrzebować pomocy to ja wskoczę
Never give up hope,
mix up some more soap.

IBDG

• Globalny Moderator
  • *
« Odpowiedź #47866 : 2025-10-21, 08:27 »
Kiedy żył Tomek i pół dnia spędzaliśmy w firmie, w wolnych chwilach latałam po facebookach i innych takich, albo tłukłam się w strzelankach😁 Czasem nie było kiedy zjeść śniadania, a czasem luz blues... Lubiłam i jedno, i drugie, byle była odmiana.

Może zamiast kisnąć szlifuj język, albo co🙂
IBDG Wrocław

Kostka

• *
« Odpowiedź #47867 : 2025-10-23, 11:09 »
ja po prostu czytam książki na telefonie, łapię co miesiąc darmowy kod z mojej biblioteki do aplikacji na L :lol: sudoku też jest opcją ;)
emocjonalne kanapki

Fatty

• *
« Odpowiedź #47868 : 2025-10-24, 09:08 »
Żebym miała biurko bokiem do korytarza to pewnie bym tak robiła. Tymczasem siedzę plecami do wejścia.
Język szlifować chętnie, mam kurs na e-tutor, ale tam czasami trzeba powtarzać na głos.

Słucham sobie audiobooków, z jedną słuchawką zdjętą bo czasami ktoś coś do mnie ma. Dziś obsługuję paczkopunkt 2 sale dalej i muszę strzyc uszami, więc odpada. A dziś mam zajęcia na max 2 h, resztę już ogarnęłam, fejsa i instagrama zaplanowałam na 3 tygodnie do przodu.

Ogółem to widzę jak zepsuła mnie praca w sklepie - tam ciągle trzeba było coś robić, bo wielki brat patrzył (przez monitoring) i dostawał szału, gdy nie było klientów, więc co chwilę ścieraliśmy półki, myliśmy produkty, sprzataliśmy choć było czysto (do tej pory pamiętam jak wypadł jak bomba z zaplecza żeby nas opier... bo z kamery która nas obejmowała zapewne wydawało mu się, że stoimy i gadamy - tymczasem każda  z 3 pracownic obsługiwała po kliencie, tylko akurat w jednym miejscu wszyscy byli. Zobaczył i się cofnął, jedna z klientek się wystraszyła).

Przez to mam poczucie winy i stres gdy mam luz - co przecież wcale się nie lenię, tylko szybko si wyrabiam.

Dziś to załuje, że książki sobie nie wzięłam, bo akurat byłyby warunki. Ech no nic, byle do 16 :PP

Never give up hope,
mix up some more soap.
Strony: 1 ... 1594 1595 [1596]   Do góry

Strona wygenerowana w 0.039 sekund z 24 zapytaniami.