Oto ten przepis
. Macie moją gwarancje ze jak nic nie sknocicie to wyjdzie pyszotka, bo nawet 13-latka potrafi dobrze zrobic to ciasto
)
Sernik z bezem (na największą blaszke)
ciasto:- 2 szklanki mąki
- 10 dkg margaryny
- 1 jajko
- 4 łyżki cukru
- 3 łyzki smietany
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Zagnieść ciasto, wykleić blaszke i brzegi (z własnego doświadczenia radze wykleic tlyko dobrze rogi, reszta moze miec bardzo małe brzegi
)
ser:-1 kg sera zmielić (polecam serek Toska, a zmienił nazwe chyba na Turek
)
-2 cukry waniliowe
-2budynie śmietankowe
-pół szklanki oleju
-2 i pół szklanki mleka
-4 żółtka + 2 całe jaja
-1 szklanka cukru
Jajka+żółtka+cukier+cukier waniliowy utrzeć do białości. Dodawać po jednej łyżce sera. Do ciepłego mleka dodac budyniu i zamieszać i wlać do sera. Na koniec dodać olej. Piec ok. 1 godziny.
20 minut przed końcem pieczenia ubić pianę z 4 białek i 4 łyżek cukru. Wyłożyć na ser i zapiec ok. 20 minut.
Jak macie jakies pytania to piszcie zanim zaczniecie robić ciasto
-