U mnie królują szaszłyki - ot na kijka nabijam pieczarki,papryki,cebulkę itd i na ruszt. D tego wszystkiego jest też mięcho,ale ja za nim nie przepadam więc zostawiam psu
Jeśli o cos warzywnego chodzi to może coś takiego:
cebula dymka
pieczarki
papryki
ząbek czosnku
pieprz i sól
6 łyżek oleju
te małe pomidorki(ee..czereśniowe ? tak się te małe nazywają? )
Wszystko oczyścić, pokroić na spore kawałki i walnąć do michy. Ząbek czosnku zgniesć i rozetrzeć ze szczyptą soli i pieprzy, dorzucić do tego olej i wymieszać. Polac tym warzywka,wymieszać i wstawić do lodówki na jakieś 2 h aby przeszło
Potem osączyc i mozna wrzucić na grilla. Można to w 'formie luznej' ale i jako szaszłyki przyrządzać.