Czy przegotowanie wody zmienia jej parametry? Ja treraz dolewam co drugi dzien przegotowaną, bo na chłopski rozum skoro kamień się osadza w czajniku, to w wodzie go nie ma... a dla ramirezek woda powinna być mało twarda
BTW Ja mam taki sposób jesli nie gotuję wody, że wodę puszczam do duzego garnka z prysznica pod duzym cisnieniem, wtedy dzieki ruchowi wody i kontaktowi z powietrzem, chlor ulatnia się szybciej, ale i tak stoi conajmniej jeden dzień
Teraz uzywam tez preparat Easy Balance, który ma w sobie m.in takie granulki pochłaniające azot i fosfor "stabilizuje poziom pH oraz twardosci weglanowej - usuwa fosforany, a takze azotany, uzupelnia zawartosc istotnych witamin, mikroelementow oraz mineralow"
Moj kolega mowil, ze sprawdzal parametry wody podczas stosowania i było ok, ale razcej nie robiłabym tak, jak piszą w opisach na allegro "tylko 2 wymiany wody w roku" bo to już lekka przesada. Ja kupilam to, bo wyjezdzam na wakacje, a wiem, ze mama sie nie bedzie chciala bawic w podmiane wody raz na kilka dni
Jezeli ktos to stosował, to BARDZO PROSZE O KOMENTARZE, bo nie wiem, czy moge temu preparatowi zaufac, czy mam oddac rybki komus na okres wakacji
Kesi, a jakie parametry wody mogą być na Pmorzu, konkretnie Gdańsk? Ewentualnie gdzie zadzwonic, żeby mi te dane podali?