Ja mam jeszcze pytanie - kotka powinna dostawac taki zastrzyk raz na pół roku? a czy gdzieś są dane w jakim dokładnie okresie powinna go dostać? Kiedy ostatnim rzem byłam z kotka u weterynarza , przyszła Pani i chciala koniecznie taki zastrzyk dla swojej suczki, jednak weterynarz powiedział, ze jesli jest tuz przed ruja, to jej nie zrobi i mają zaczekać dwa miesiące po zakonczeniu rui i prezyjsc wtedy i nie wczesniej, bo on piesce nie zrobi takiego zastrzyku w okresie , kiedy wydzielają się jakięś (oczywiscie nie pamietam) hormony, bo to moze byc przyczyna ropomacicza, a kiedy te hormony się uspokoja i wydzielają sie inne jest to już bardziej bezpieczne
do czego dążę - czy mozna gdzies dostać tabelkę , jak się wydzielają kotom te hormony i moze dac zastrzyk w tym najmniej niebezpiecznym okresie?!?!?!
Pewnie dla kazdego kota będzie to inaczej, bo niektore maja ruję raz na pol roku a inne np 8 razy w roku, ale w przyblizeniu powinno być to opracowane, weterynarz pewnie styka się z takimi danymi podczas nauki, tyle ze moze nie kazdemu chce sie tego uczyc na pamięć
W każdym razie nabrałam szacunku do tego weta, ze nie chciał piesce krzywdy robić.