Witam
Moze was lekko zaskocze, ale moja kotka ma już 20 lat i 3 miesiące.
Ten kot byl zawsze niezniszczalny...
Spadła z 9 piętra.....zwichnęła tylko łape....
Miała operacje na guzki na brzuchu ktore byly wielkosci ping pongów....
Wszystko pomyślnie przeszła....
Kotka nigdy nie dała sobie w kasze napluć
Zawsze lubiła ugryźć itp... Obcych nie nawidziła...ale nas rodzinę jak najbardziej ....
Niestety w ostatnim roku przebywaŁEM w ANGLII.. . .. . po roku wrocilem odwiedzic rodzicow i zobaczylem moja kotke.....
Nie wygladala za dobrze...wychudzona.... i co gorsze...brzuch powiekszony....
Co ciekawe je normalnie....ostatnio nawet zaczęła pić wodę....
Byłem u weterynarza.... Była pod narkozą... weterynarz wyczyscil jej świerzb z uszu, zeby, i dał kroplowke...
OGÓLNE BADANIA ma DOBRE jednak ma niedokrwistosc i niedobor białka......
Niestety guzki , ktore kiedys miala to byl gromadzony sie płyn....
TERAZ plyn gromadzi sie w brzuchu .... WETERYNARZ powiedzial ze rokowania sa ostrozne... co oznacza, że raczej w tym wieku moze byc ciezko z wyczeleniem kotki ...
Co robic ? Czy w razie juz duzych problemow .... zaryzykowac i operować czy uspic ??
Weterynarz generalnie bardzo dobry i zna sie na rzeczy....w sumie dzieki niemu moj kot przezyl az 20 lat bo operacja kiedys przebiegla pomyslnie ...
CZY WODOBRZUSZE jest w stanie samo ustac ?
Ostatnio kotka dusila sie podczas snu.... myslalem ze ją strace.....ale udalo sie jej wypluć wode...
Od 2 dni jest spokojnie..duzo spi i odpoczywa...
JESTEM gotów na najgorsze...w koncu kot ma 20 lat...ale nie chce by sie meczyla...
To moj najlepszy przyjaciel..... bedzie mi jej bardzo brakowac...a co gorsze wyjezdzam za 5 dni spowrotem do UK
Co byscie zrobili na moim miejscu ...... wstepnie zauwazylem ze WETERYNARZ nie chetnie chce operowac bo jest ryzyko ze juz sie nie obudzi..... teraz kotka w sumie sie nie męczy ale ten brzuch nie wyglada za ciekawie...
Nie chce by meczyla sie na stare lata....
PS: WSZYSCY SA PEŁNI PODZIWU ze tyle zyje...
Zabawne jest to, że w jej ksiazeczce zdrowia jest WYKRES wieku kota..... i konczy się na 18 latach...
Moja ma 20 lat wiec 102 ludzkie.....
KTOS MIAL PODOBNY PRZYPADEK Z WODOBRZUCHEM ?
Z gory dzieki za porady