2024-09-16, 05:30
Witamy,
Gość
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:
Strona główna
Pomoc
Chat
Zaloguj się
>
Zwierzęta
>
Koty, kotki, koteczki
>
Wątek:
jak pozbyć się zapachu moczu?
Strony: [
1
]
Do dołu
Drukuj
Autor
Wątek: jak pozbyć się zapachu moczu? (Przeczytany 8392 razy)
0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
rikardo
jak pozbyć się zapachu moczu?
«
:
2013-10-12, 19:46 »
witam
mam taki mały problem babcia poprosiła mnie o pomoc w usunięciu brzydkiego zapachu moczu kota z dywanów i mebli, ale nie wiem jak się do tego zabrać i co jest najskuteczniejsze - samo mycie i wyczyszczenie płynem nic nie daje, słyszałam o pochłaniaczach zapachów, które neutralizują brzydką woń, np Ona Block - ale trochę to kosztuje i nie wiem czy jest sens wydawać pieniądze. Co myślicie? Będę wdzięczna za porady
janulka
Odp: jak pozbyć się zapachu moczu?
«
Odpowiedź #1 :
2013-10-12, 19:58 »
takie preparaty są skuteczne, używam tego samego neutralizatora bo mam sporo kotów w domu i nie wyobrażam sobie nie mieć czegoś takiego - dzięki niemu wchodząc do mieszkania nie czuje się woni zwierząt -a nie oszukujmy się przy hodowli problem jest dużo większy,także polecam!
diuna
«
Odpowiedź #2 :
2013-10-14, 19:08 »
Jesli niekastrowany kocur wiele razy zaznaczal swoje włości to wszystko co jest w domu nadaje sie tylko do spalenia. Kicius domowy powinien być wykastrowany w odpowiednim wieku, a wychodzacy powinien moc bez przeszkod wychodzic. Tym niemniej zawsze mozna podjąc jakąś kosztowna próbę zanim wyrzuci sie dywan, firanki i meble.....
"Nie bierz uwielbienia swojego psa za ostateczny dowód na to, że jesteś super" - Ann Landers
Forum Zwierzaki
«
Odpowiedz #2 :
2013-10-14, 19:08 »
Iras
technik weterynarii Przyszły ratownik medyczny :P
«
Odpowiedź #3 :
2013-10-17, 23:31 »
Z tego co slyszalam ocet sie ponoc niezle sprawdza - i jednoczesnie potrafi odstraszyc przd ponownym zasikaniem. Gorzej z samym zapachem octu - wiec warto miec jakies plany na wyjscie z domu przed zastosowaniem proby.
http://www.youtube.com/watch?v=ayI3I-SdRPc
Obejrzyj zanim rozmnożysz...
Jeśli zadajesz pytanie, a ja odpowiadam pytaniami - odpowiedz na WSZYSTKIE. inaczej uznam, ze ci nie zależy i oleję twój problem.
Moje "diagnozy" - to tylko PODEJRZENIA - nie zwolnia cie od obowiązku wizyty u weta!
"Nie sprzeczaj się z idiotami. Ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem."
HMMMM powrot?
diuna
«
Odpowiedź #4 :
2013-10-23, 22:31 »
Optymista
Moje koty baaardzo lubia zapach octu, i na pewno nie da się nim przykryc zapachu mebli osikanych przez niekastrowanego kocura. Niczym nie da sie przykryc
"Nie bierz uwielbienia swojego psa za ostateczny dowód na to, że jesteś super" - Ann Landers
krzyzak7
«
Odpowiedź #5 :
2013-11-06, 11:58 »
Jak te preparaty nie zadziałają, to już chyba nic nie wybawi tego "zapaszku"
werikaa
«
Odpowiedź #6 :
2013-11-11, 12:17 »
przy moich kocurach sprawdził się neutralizator AS w sprayu, fajnie bo to nietoksyczny i ekologiczny środek, nie powodujący podrażnień. Wypróbuj tego specyfiku, bo myślę że w Twoim przypadku też spełni oczekiwania.
GlodnyZwierzak_pl
«
Odpowiedź #7 :
2014-01-10, 15:05 »
Można użyć wspomnianego wyżej neutralizatora lub octu- druga opcja jest o tyle dobra że jeden zapach zamieniasz na inny,mniej intensywny,ale za to skuteczny.
www.GlodnyZwierzak.pl
- KARMY I AKCESORIA DLA PSÓW I KOTÓW.
Oronka
«
Odpowiedź #8 :
2015-04-01, 11:53 »
mam specjalne spraye na to- jeden odstrasza koty a drugi neutralizuje zapach- oczywiście nie są toksyczne!!!
Forum Zwierzaki
«
Odpowiedz #8 :
2015-04-01, 11:53 »
Clarias_pl
«
Odpowiedź #9 :
2015-11-23, 14:58 »
W takim razie napisz dokładnie co to za spray,bo szczerze mówiąc to u nas nic nie pomogło,zapach kociego moczu jest bardzo intensywny,nie do zniesienia. Polecam też dobry żwirek do kuwety,najlepiej zapachowy.
domczitka
«
Odpowiedź #10 :
2020-02-13, 19:50 »
WObrien64
«
Odpowiedź #11 :
2020-03-10, 10:04 »
Ocet jest najlepszy! Jeśli tylko jesteś w stanie przez chwilę wytrzymać zapach octu to on najlepiej wywabia inne zapachy. Ja zawsze robię z niego roztwór 1:1 z wodą i wlewam do spryskiwacza (takiego jak do roślin). Przez to używasz go stosunkowo niewiele, a bardzo pomaga.
Pozdrawiam,
Wanda
Marek98
«
Odpowiedź #12 :
2024-08-07, 12:56 »
Potwierdzam, ocet działa świetnie. Nie raz mnie uratował
url=https://www.rusowicz24.pl/]materiały elektryczne w Krakowie/url
Strony: [
1
]