2024-05-09, 23:31
Witamy,
Gość
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:
Strona główna
Pomoc
Chat
Zaloguj się
Rejestracja
Forum Zwierzaki
>
Zwierzęta
>
Koty, kotki, koteczki
>
Żywienie
>
Wątek:
Salmonella
Strony: [
1
]
Do dołu
Drukuj
Autor
Wątek: Salmonella (Przeczytany 4021 razy)
0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Ania_z_Malborka
Gość
Salmonella
«
:
2004-08-18, 10:25 »
Zastanawiam się, czy przemrożone, surowe mięso z kurczaka jest bezpieczne pod tym względem. A może dawać tylko gotowane?
Zapisane
Myszka.xww
Wiadomości: 4497
A kuku
Salmonella
«
Odpowiedź #1 :
2004-08-18, 10:55 »
Surowe, przemrożone można dodatkowo sparzyć wrzątkiem jak jajko.
Zapisane
podpisano: Starszy Goovienny
myszka
Gość
Salmonella
«
Odpowiedź #2 :
2004-08-18, 11:11 »
Sparzyć, nie wiem, czy salmonella jest wrażliwa na mrożenie akurat?
Zapisane
Forum Zwierzaki
Salmonella
«
Odpowiedz #2 :
2004-08-18, 11:11 »
Myszka.xww
Wiadomości: 4497
A kuku
Salmonella
«
Odpowiedź #3 :
2004-08-18, 11:19 »
Owszem - na głębokie mrożenie. Ale dla pewności mozna parzyć
Zapisane
podpisano: Starszy Goovienny
myszka
Gość
Salmonella
«
Odpowiedź #4 :
2004-08-18, 11:20 »
Albo ciekłym azotem
Tego to nic nie przeżyje, z tym, że mięso też raczej nie
Zapisane
Myszka.xww
Wiadomości: 4497
A kuku
Salmonella
«
Odpowiedź #5 :
2004-08-18, 11:27 »
przeciez ma być martwe
Zapisane
podpisano: Starszy Goovienny
myszka
Gość
Salmonella
«
Odpowiedź #6 :
2004-08-18, 12:33 »
W tym sęk, że już będzie martwe naprawdę gruntownie i dokładnie
Zapisane
Myszka.xww
Wiadomości: 4497
A kuku
Salmonella
«
Odpowiedź #7 :
2004-08-18, 12:39 »
znaczy nie trzeba bedzie dobijac?
Rolek byłby niepocieszony
Zapisane
podpisano: Starszy Goovienny
myszka
Gość
Salmonella
«
Odpowiedź #8 :
2004-08-18, 12:40 »
Można dobijać, ale zęby by chyba poooszły w drobny mak
Zapisane
Forum Zwierzaki
Salmonella
«
Odpowiedz #8 :
2004-08-18, 12:40 »
Myszka.xww
Wiadomości: 4497
A kuku
Salmonella
«
Odpowiedź #9 :
2004-08-18, 12:42 »
myslalam o mlotku pneumatycznym
Zapisane
podpisano: Starszy Goovienny
myszka
Gość
Salmonella
«
Odpowiedź #10 :
2004-08-18, 12:44 »
Rolek z młotkiem, Miszka trzyma mięso...
Zapisane
KasiKz
Gość
Salmonella
«
Odpowiedź #11 :
2004-08-18, 13:03 »
Ja kurczaka mrożę zawsze przez kilka dni i nigdy nie parzę
Mam się bać salmonelli?
Moje koty nie spojrzą na sparzone, o gotowanym już nie wspominam
Zapisane
Ania_z_Malborka
Gość
Salmonella
«
Odpowiedź #12 :
2004-08-18, 15:53 »
Co to znaczy głębokie mrożenie? Dłużej, w niższej temperaturze? Czy można to osiągnąć w domowej zamrażarce? Chyba zacznę parzyć kuraka...
Zapisane
myszka
Gość
Salmonella
«
Odpowiedź #13 :
2004-08-18, 16:13 »
Kasikz - teoretycznie salmonelli tam być nie powinno, w końcu jakieś badania są robione pod tym kątem, tak więc raczej sporadyczne przypadki. Lepiej parzyć, ale można też porządnie przemrozić, dłużej.
Zapisane
KasiKz
Gość
Salmonella
«
Odpowiedź #14 :
2004-08-18, 19:34 »
Mięsko często tydzień leży w zamrażalce zanim je kotom podam. I tak często nie chcą jeść, a jak już chcą to tylko surowizna. I tylko kurczak i indyk
Kurde, wredne są i wybredne, no
Zapisane
Forum Zwierzaki
Salmonella
«
Odpowiedz #14 :
2004-08-18, 19:34 »
Strony: [
1
]
Do góry
Drukuj